Presse

Pressemeddelelse

København, den 27. marts 2020

Indsamling skal støtte den uafhængige forskning i kampen mod Covid-19. 

Et usædvanligt samarbejde mellem et dansk forskerhold og en helt særlig patientforening vil rejse penge til forskning i eksisterende medicins effekt på Covid-19

For at hjælpe danskerne stå imod corona-virusset er et forskerhold gået sammen med Foreningen til Oplysning Om Komplementær Kræftbehandling i Danmark. Under overskriften ”Stop Corona Nu” vil de sammen rejse penge blandt borgere, virksomheder og fonde til at finde den bedste behandling af patienter med Covid-19.

”Den hurtigste vej tilbage til normaliteten i denne her krise er at finde ud af, hvilken allerede eksisterende medicin virker bedst på patienter med Covid-19,” fortæller professor og overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital Thomas Benfield. ”Det er meget billigere og langt hurtigere, end at vente på en vaccine, at bruge medicin, der allerede er opfundet til andre formål. Men det kræver forskning, og forskning kræver ressourcer.”

Professor Thomas Benfield vil lede holdet af forskere i arbejdet på at finde en hurtig og effektiv behandlingsløsning.

Forskerne har indgået et samarbejde med den uafhængige patientforening FOOKiD, Foreningen til Oplysning Om Komplementær Kræftbehandling i Danmark, der har fået bevilget indsamlingstilladelse og vil stå for indsamlingen af midler til forskerholdet. FOOKiD er kendt for at udfordre den gængse tankegang i sundhedsvæsenet, blandt andet med rådgivning om ikke standardiserede behandlinger af kræftforløb.

”Dette samarbejde er uhyre vigtigt for os, og vi hjælper derfor gerne med det praktiske i denne indsamling. Alle kan få glæde af den forskning, ikke mindst de mange, som lever med et lavt immunforsvar. Mange kræftpatienter lever for eksempel lige nu med både angsten for ikke at overleve deres sygdom, og angsten for at blive smittet med Covid-19, før en vaccine er på markedet. Derfor kan det ikke gå hurtigt nok med at få testet medicin, som i dag anvendes til andre sygdomme, på det nye corona-virus,” fortæller Torben Nielsen, der er formand for FOOKiD. Han tilføjer: ”Og samtidig er der jo et større perspektiv her. Genanvendte lægemidler er patentløse og derfor meget billige. Det betyder, at fattige lande kan få meget billig behandling til deres corona-ramte. Og for os i denne del af verden betyder det en meget hurtigere tilbagevenden til hverdagen før corona-epidemien, da denne her medicin allerede er i produktion og hurtigt kan skaleres op og distribueres.”

Indsamlingen vil rette sig mod den brede befolkning, såvel som virksomheder og fonde.

Mere information fås her:

Indsamlings-siden: https://stopcoronanu.dk

Kontakt:

Torben Nielsen
Formand for FOOKiD

+45 52507248